Mozartovy kuličky aneb Oříškové kuličky s nugátem recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

10 dkg lískových oříšků nastrouhaných nebo umletých
15 dkg moučkového cukru
2 bílky
10 dkg nugátových bonbonů (popřípadě nugátové čokolády)

Postup přípravy receptu

  1. Oříšky nebo ořechy smíchám s cukrem, přidám bílky (tekuté, nevyšlehané), vypracuji ve vláčnou hmotu.

  2. Překrojím nugátové bonbony na menší kousky (zhruba na třetiny, tj. z jednoho nugátové bonbonu mám 3 kousky na obalování. Nejsou-li nugátové bonbony, rozlámu na menší kousky nugátovou čokoládu - každý čtvereček na polovinu, aby šel obalovat v oříškové hmotě).

  3. Takto připravený nugátový kousek obalím v oříškové, popř. ořechové hmotě.

  4. Nakonec se může namáčet, nebo jen pocákat tmavou nebo bílou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!