Mozartissimo recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Brambory vařené ve slupce a oloupané-600 g
- Mouka hrubá-120 g
- Krupice-80 g
- Sůl
- Vejce -1 ks
- Marcipán -200 g
- Nugát -75 g
- Kakao -1 PL
- Zelená potravinářská barva
- Pistáciová zmrzlina-300 g
Postup Mozartissimo
Postup přípravy receptu
-
Studené brambory nastrouháme na jemno, lehce osolíme, přidáme vejce, krupici, mouku a zpracujeme těsto, rozdělíme na polovinu a do jedné přimícháme kakao.
Těsto rozdělíme každé na 16 dílů.
Nugát rozdělíme na 32 dílků, marcipán na polovinu, jednu polovinu marcipánu přibarvíme na zeleno a vytvoříme si pistáciový marcipán, každý marcipán rozdělíme na 16 dílků, do každého kousku marcipánu zabalíme kousek nugátu a takto připravený bonbon zabalíme do kousku těsta, zelené do bílého těsta a bílé do hnědého těsta.
Vaříme v páře 10 minut. Podáváme s rozehřátou pistáciovou zmrzlinou.