Moučník s jablky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 450 g polohrubé mouky
- 350 g krupicového cukru
- 125 g Hery
- 3 vejce
- 200 g zakysané smetany 15%
- 150 ml mléka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3 větší jablka
- tuk
- hrubá mouka
Postup Moučník s jablky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozpustíme Heru a vymažeme a vysypeme plech. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na malé kostičky.
Mouku promícháme s prosátým kypřícím práškem do pečiva. Celá vejce rozšleháme s mlékem a přidáme zakysanou smetanu. Přisypeme cukr, rozmícháme a poté mouku s prosátým práškem. Vařečkou vmícháme nakrájená jablka a nakonec rozehřátou prochladlou Heru.
Těsto vylijeme na plech (je hustější), povrch urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 45 minut. Prochladlý moučník pocukrujeme a nakrájíme.