Moravská kapsička recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 ks silnější vepřové kotlety
- sůl
- černý pepř
- hladká mouka na obalení
- 1 ks moravská klobása
- 2 ks vejce vařená natvrdo
- 1 ks cibule
- hořčice
- feferonka (podle chuti)
- 2 plátky sýr Ementál
- olej
Postup Moravská kapsička
Postup přípravy receptu
-
Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse.
Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka, několik tenkých koleček cibule, půl lžičky hořčice, feferonku a půl plátku sýra. Kapsu spíchneme párátkem, aby náplň nevytekla.
Naplněnou kotletu obalíme v mouce a smažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje nebo ve fritéze.
Podáváme s bramborovou kaší, brambory nebo bramborovými hranolky.