Moje rajská s hovězím masem recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

500 g hovězího předního
2 pyramidové sáčky s kořením na rajskou omáčku
2 plechovky loupaných rajčat
1 protlak
50 g másla
3 lžíce hladké mouky
1 cibule
sůl
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí přední omyjeme a dáme ho hrnce s vodou, přivedeme k varu a poté vhodíme jeden sáček s kořením. Necháme bublat pod pokličkou, občas přilijeme vodu. Vaříme, dokud není maso měkké, většinou vařím 2-3 h. Pokud máte tlakový hrnec, postačí poloviční doba vaření. Když je maso uvařené, vyjmeme jej z hrnce a nakrájíme na plátky, vodu nevyléváme, použijeme ji později do omáčky.

  2. Na přípravu omáčky rozpustíme v hrnci máslo a zpěníme nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přisypeme 3 lžíce hladké mouky, chvíli mícháme, přidáme konzervy s rajčaty, znovu promícháme a zalijeme vývarem z masa. Vhodíme druhou pyramidku s kořením a za občasného míchání vaříme 10 min. Poté přidáme rajský protlak.

  3. Pokud se nám omáčka zdá i po přidání protlaku řídká, zahustíme jíškou, záleží kolik vody z vývaru jsme do hrnce přelili. Přecedíme přes sítko a dochutíme solí a cukrem. Nakonec do hrnce s omáčkou dáme nakrájené maso a necháme chvíli ohřát.

  4. Jako příloha se hodí knedlík, těstoviny nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!