Mleté maso v anglickém kabátě recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 0,75 kg mletého vepřového masa
- 200 g anglické slaniny
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- 900 g brambor
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- smetana na šlehání
- grilovací koření
- kmín
Postup Mleté maso v anglickém kabátě
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s vejcem, hořčicí, česnekem, grilovacím kořením, solí a pepřem. Z takto upraveného masa tvoříme válečky jako na čevabčiči.
Každý váleček obalíme do anglické slaniny a vložíme na jednu stranu pekáčku.
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Osolíme a posypeme kmínem. Takto ochucené brambory dáme na druhou stranu pekáčku. Vše zalijeme šlehačkou a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu.