Mleté maso v anglickém kabátě recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

0,75 kg mletého vepřového masa
200 g anglické slaniny
1 vejce
3 stroužky česneku
900 g brambor
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
smetana na šlehání
grilovací koření
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s vejcem, hořčicí, česnekem, grilovacím kořením, solí a pepřem. Z takto upraveného masa tvoříme válečky jako na čevabčiči.

  2. Každý váleček obalíme do anglické slaniny a vložíme na jednu stranu pekáčku.

  3. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Osolíme a posypeme kmínem. Takto ochucené brambory dáme na druhou stranu pekáčku. Vše zalijeme šlehačkou a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!