Minutková krkovička (křehká) recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 pláty vepřové krkovice prorostlé
- 1 vejce
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžíce grilovacího koření
- 1 malá lžička gyros
- 5 stroužků drceného česneku
- pepř
- olej
- sůl
Postup Minutková krkovička (křehká)
Postup přípravy receptu
-
Plátky z krkovičky nařízneme na pár místech, aby se nekroutily, pak je naklepeme a necháme být. V nějaké misce smícháme a rozšleháme vejce, solamyl, hořčici, česnek, grilovací koření, gyros, osolíme, opepříme a zalijeme malým množstvím oleje.
Krkovičku v této směsi namočíme z obou stran, pak ji v misce necháme, přikryjeme a dáme do lednice (nejméně přes noc, ale i déle až 3 dny).
Pak vyndáme a když v misce zůstane ještě nějaká směs, tak ji natřeme na plátky, hned dáme smažit do horkého oleje, po chvílích několikrát otáčíme, aby byla krkovička pěkně propečená. Pak už servírujeme.