Mexická příloha s fazolemi, kukuřicí a slaninou recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 1 konzerva červené fazole s kukuřicí
- 1 cibule
- 20 dkg slaniny nakrájené
- 1 rajčatový protlak
- 2 rajčátka
- 2-3 lžíce majonézy
- olej
- trochu octa
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- Uzená žebra
Postup Mexická příloha s fazolemi, kukuřicí a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Na nakrájené slanině osmahneme cibulku. Restujeme asi 10 minut, přidáme nakrájené rajčátka a restujeme dalších asi 5 minut. Přidáme protlak, promícháme, poté přidáme fazole s kukuřicí a opět promícháme. Jakmile se to začne vařit, přidáme majonézu, 2-4 lžíce podle chuti. Osolíme, opepříme, přidáme trochu sladké papriky a čajovou lžičku octa. Vše smícháme a ihned podáváme.
Ohřejeme uzená žebírka v troubě.
Může se to podávat i samotné, nebo k jinému druhu masa.