Mexická příloha s fazolemi, kukuřicí a slaninou recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

1 konzerva červené fazole s kukuřicí
1 cibule
20 dkg slaniny nakrájené
1 rajčatový protlak
2 rajčátka
2-3 lžíce majonézy
olej
trochu octa
sůl
pepř
sladká paprika
Uzená žebra

Postup přípravy receptu

  1. Na nakrájené slanině osmahneme cibulku. Restujeme asi 10 minut, přidáme nakrájené rajčátka a restujeme dalších asi 5 minut. Přidáme protlak, promícháme, poté přidáme fazole s kukuřicí a opět promícháme. Jakmile se to začne vařit, přidáme majonézu, 2-4 lžíce podle chuti. Osolíme, opepříme, přidáme trochu sladké papriky a čajovou lžičku octa. Vše smícháme a ihned podáváme.

  2. Ohřejeme uzená žebírka v troubě.

  3. Může se to podávat i samotné, nebo k jinému druhu masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!