MEXICKÁ POLÉVKA recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- cibule
- olej
- sladká paprika
- plechovka sterilizovaných bílých fazolí
- červené fazole
- jedno lečo
- hrst smažených hub (nemusí být)
- trocha kukuřice
- rajčatový protlak
- klobáska (nemusí být)
- sůl
- majoránka
- česnek
- pepř
Postup MEXICKÁ POLÉVKA
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli osmažíte a přidáte sladkou papriku, jako na guláš, zalijete trochou vody. Přidáte plechovku sterilizovaných červených a plechovku sterilizovaných bílých fazolí i s nálevem, jedno lečo, kdo má tak smažené houby – nemusí být, hrst mražené kukuřice a rajčatový protlak (dvě větší konzervy nebo 1 tetrapak).
Povaříte – nemusíte – ale my nejsme vegetariáni – přidáme nakrájenou klobásku nebo kousek uzeného na vůni. Nakonec rozmačkáte 3 stroužky česneku, přidáte trochu majoránky, případně sůl a pepř. Polévku jsem nezahušťovala, je sama o sobě dost hustá a opravdu příprava velmi rychlá a chuťově hodně zajímavá“.