MEXICKÁ POLÉVKA recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

cibule
olej
sladká paprika
plechovka sterilizovaných bílých fazolí
červené fazole
jedno lečo
hrst smažených hub (nemusí být)
trocha kukuřice
rajčatový protlak
klobáska (nemusí být)
sůl
majoránka
česnek
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli osmažíte a přidáte sladkou papriku, jako na guláš, zalijete trochou vody. Přidáte plechovku sterilizovaných červených a plechovku sterilizovaných bílých fazolí i s nálevem, jedno lečo, kdo má tak smažené houby – nemusí být, hrst mražené kukuřice a rajčatový protlak (dvě větší konzervy nebo 1 tetrapak).

  2. Povaříte – nemusíte – ale my nejsme vegetariáni – přidáme nakrájenou klobásku nebo kousek uzeného na vůni. Nakonec rozmačkáte 3 stroužky česneku, přidáte trochu majoránky, případně sůl a pepř. Polévku jsem nezahušťovala, je sama o sobě dost hustá a opravdu příprava velmi rychlá a chuťově hodně zajímavá“.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!