Melouny recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 250 g másla
- 550 g moučkového cukru
- 200 g sušeného mléka
- 300 g mletých vlašských ořechů
- bílek
- cukr krystal na obalení
- potravinářské barvivo
- čokoláda na zdobení
Postup Melouny
Postup přípravy receptu
-
250 g másla, 250 g práškového cukru, 200 g sušeného mléka zpracujeme a rozdělíme na dvě stejné části. Jedna část hmoty cca 300 g zůstane bílé barvy a do druhé části přidáme červenou potravinářskou barvu. Z červené hmoty uděláme 10 kuliček, které dáme na 10 minut do mrazničky.
Bílou hmotu rozdělíme na 10 částí, rozválíme a oblepíme okolo červené kuličky a znovu dáme na 10 minut do mrazničky.
Zelená hmota: 300 g mletých ořechů, 300 g práškového cukru, 1 bílek a zelenou potravinářskou barvu zpracujeme, rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a dobře přilepíme na bílou kouli. Obalíme v jemném krystalovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut.
Potom každou kuličku pokrájíme na 8 částí a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka nebo mikroténového sáčku, v kterém jsme rozpustili v mikrovlnce čokoládu, uděláme zrníčka.