Medvědí tlapy s bramborem a batátou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřového
- 4 plátky sýra
- 4 plátky šunky
- 100 g vlašského salátu nebo pařížského salátu
- plnotučná hořčice
- pepř
- sůl
- citrónová šťáva
- strouhanka
- hladká mouka
Postup Medvědí tlapy s bramborem a batátou
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa rozkrojíme tak, abychom vytvořili kapsu, kterou budeme nadívat. Takto upravené maso naklepeme, opepříme a prosolíme.
Kapsu naplníme plátkem sýra, šunky a hrudkou vlašského nebo pařížského salátu. Uzavřeme špejlí nebo párátkem.
Obalíme v hladké mouce a nakonec ve vejcích, do kterých jsme přidali hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Poté obalíme ve strouhance a zvolna smažíme na oleji.
Oloupané brambory jsem dal vařit do osolené vody. V polovině vaření jsem přidal nakrájenou batatu. Přílohu jsem scedil a podával.