Medovo-čokoládová kopule recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 2 kl prášku do pečiva
- na špičku nože mletý zázvor
- 3 vejce
- 100 g medu
- 130 g másla
- 4-5 pl mléka
- Náplň:
- 400 ml šlehačky HOLÉ (nebo šlehačky a ztužovač + cukr)
- 1 pl medu
- 4 mileny (ledové kaštany)
- Poleva:
- 35 g hořké čokolády
- 1 kl medu
- 15 g másla
- dortová forma kulatá 26cm, vymazat a vysypat
Postup Medovo-čokoládová kopule
Postup přípravy receptu
-
Na těsto vyšleháme máslo, med a vejce. Přimícháme mléko, mouku, zázvor a prášek do pečiva. Těsto nalejeme a rozetřeme do dortové formy a pečeme cca 30 minut na 170°C.
Na mřížce necháme vychládnout. Pak prostředek lžící vydlabeme a vydlabaný korpus rozdrobíme.
Šlehačku vyšleháme s medem do tuha a vmícháme na kousky nakrájené čokoládové tyčinky. Naplníme jí dort a vše uhladíme aby nám vznikla kopule. Na ní rukama přitlačíme vydlabaný a rozdrobený korpus, snažíme se zachovat tvar kopule.
Polevu rozehřejeme a kopuli pocákáme.
Necháme v chladu, nejlépe do druhého dne.