Masovo-zeleninové šišečky v anglickém kabátku recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého masa mix
- 11 plátků z vyšší anglické slaniny
- 1,5 dl hrnek nastrouhaného loveckého salámu
- 1,5 dl hrnek oloupané nastrouhané cukety
- 1 větší mrkev
- 2 větší cibule
- 3 větší stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 PL solamylu
- 3 PL strouhanky
- 1 větší rajče
- 3/4 kostky zeleninového bujónu
- 1 dl vody
- sůl
- mletý pepř
Postup Masovo-zeleninové šišečky v anglickém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Jednu cibuli nakrájíme nahrubo a odložíme bokem, druhou cibuli nakrájíme nadrobno, očistěnou mrkev nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, očistěnou, dužiny a jader zbavenou cuketu také na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme a lovecký salám zbavený slupky nastrouháme nahrubo.
Do velké mísy dáme maso mix, přidáme všechny nastrouhané suroviny, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a vše promícháme.
Dále přisypeme solamyl, strouhanku, sůl, pepř, znova důkladně promícháme a necháme 10 minut odpočinout.
Mezitím zapneme na rozehřátí troubu, rajče nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme, sloupneme a nakrájíme na drobnější kostičky. V 1 dl vody rozvaříme 3/4 kostky zeleninového bujonu.
Do zapékací mísy nasypeme předem přichystanou nahrubo nakrájenou cibuli a jdeme balit odpočaté maso.
Odpočatou masovou směs ještě jednou důkladně promícháme, z hmoty utvoříme 10-11 ks šišek a každou zabalíme do 1 plátku anglické slaniny.
Zabalené šišky rovnoměrně vedle sebe poskládáme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a dáme do trouby na nejvyšší výkon na 10 minut péct.
Poté z trouby vytáhneme, posypeme nakrájeným rajčetem, podlijeme předem připraveným zeleninovým vývarem, znovu zakryjeme alobalem a pečeme dalších 10 minut stále na nejvyšší výkon trouby. Po 10 minutách alobal odstraníme, 5 minut odkryté dopečeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila šťouchané brambory s libečkem a máslem, přelité vypečenou šťávou.