Masové kuličky pečené v kysaném zelí recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- lžička hořčice
- lžička koření na mleté maso
- 1 lžíce sušené cibule
- 50 ml studeného mléka
- sůl
- pepř
- krájená pažitka nebo petrželka
- strouhanka na zahuštění
- 500 g kysaného zelí
- 1 větší brambor nastrouhaný na jemno
- 1 větší cibule
- lžíce sádla
- lžíce hnědého cukru
- drcený kmín
- sůl
- pepř
Postup Masové kuličky pečené v kysaném zelí
Postup přípravy receptu
-
Maso důkladně zamícháme a necháme chvíli odležet.
Mezitím si připravíme zelí. Nakrájenou cibuli smažíme na sádle do zlaté barvy. Přisypeme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí a brambor. Dochutíme solí, pepřem případně cukrem.
Do zapékací misky vložíme zelí. Z masa uděláme mokrýma rukama kuličky a položíme na zelí. Pekáč přikryjeme a pečeme 25-30 minut. Odkryjeme a 10 minut dopečeme na barvu. Vhodné jsou k tomu vařené brambory nebo bramborový knedlík. Já jsem si předvařila brambory na plátky a před koncem nechala zapéct.