Maso tří barev s fazolkama, rajčaty a cibulkou recept
Top Recepty, MinutkySuroviny na recept
- 2 kuřecí prsa
- 2 vídeňské párky
- 4 mini klobásky
- 250 g Keňské fazolky
- 1 červená cibule
- jarní cibulka (na ozdobu)
- 3 rajčata
- olej
- olivový olej
- sůl
- pepř
- kmín
- sojová omáčka
- koření na gril
- voda
Postup Maso tří barev s fazolkama, rajčaty a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na středně velké měsíčky, rozpálíme si pánev s trochou oleje. Do jedné pánve vložíme část nakrájené cibule. Mezi tím opláchneme kuřecí prsa, očistíme a nakrájíme na nudličky.
Párky a klobásky nakrájíme na středně velké kolečka. Na jednu rozpálenou pánev vložíme nejprve osolené a opepřené kuřecí maso a necháme orestovat.
Když se nám restuje kuřecí maso, na druhou pánev s rozpáleným olivovým olejem vložíme keňské fazolky, druhou část nakrájené červené cibule spolu s na kostičky krájenými rajčaty a restujeme do měkka, osolíme, opepříme (doporučuji pepřit z mlýnku).
Když restujeme zeleninu, ke kuřecímu masu přidáme nakrájené párky a klobásky, chvilku restujeme, lehce posypeme grilovacím kořením a lehce pokapeme sojovkou.
Maso nadále restujeme dozlatova, poté zalijeme vodou, zahustíme (doporučuji tmavou jíšku), dochutíme, přiklopíme poklicí a necháme 5-10 minut dusit.
Nandáme na talíř, ozdobíme na proužky nakrájenou jarní cibulkou a petrželkou.