Masala chai, yogi chai, kořeněný čaj recept
Top Recepty, NápojeSuroviny na recept
- Ostrá verze
- 2 lžičky cejlonského sypaného čaje
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 2,5 cm odlomku čínské skořice
- 3 zelené kardamony
- 3 hřebíčky
- 3 kuličky černého pepře
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1/2 hrnku studené vody
- 2-5 lžic cukru
- Jemná verze
- 1 pytlík černého čaje
- 1 čajová lžička fenyklových semínek
- 2 hřebíčky
- 2 zelené kardamony
- 5 cm odlomku ze skořice
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1/2 hrnku studené vody
- 2-5 lžic cukru
Postup Masala chai, yogi chai, kořeněný čaj
Postup přípravy receptu
-
Zázvor omyjte a očistěte. Koření a zázvor roztlučte nahrubo v hmoždíři nebo umelte nahrubo v čistém mlýnku na kávu.
Studenou vodu přiveďte na hořáku k varu, přisypte čaj, koření a cukr.
Vařte 3 minuty.
Přilejte mléko, nechte vzkypět a snižte oheň. Vařte do požadované hustoty.
Odstraňte čaj z hořáku, přeceďte přes malé sítko a podávejte jej horký.