Marokánky - měkké a vláčné recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 140 g moučkového cukru
- 100 g kandované pomerančové kůry (ne jiné ovoce)
- 150 g sekaných loupaných mandlí
- 80 g másla
- 1/8 l mléka
- 30 g hladké mouky
- čokoládová poleva
- trocha mandlí na ozdobu
Postup Marokánky - měkké a vláčné
Postup přípravy receptu
-
Mléko, máslo, mandle, cukr a pomerančovou kůru smícháme a zvolna vaříme 10 minut. Odstavíme, přimícháme mouku a necháme vychladnout.
Z hmoty děláme lžičkou namočenou ve studené vodě kopečky na plech vyložený pečícím papírem.
Navrchu ozdobíme mandlovými nudličkami a pečme při 175°C asi 10 minut.
Necháme vychladnout na plechu.
Spodní stranu placiček potřeme čokoládou.