Marocky lilek recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- baklazan (pocitajte aspon 1 na osobu)
- olivovy olej
- sol
- citronova stava
- sezamove semiacka
- prip. chilli lupienky
- Feta syr (prip. iny, podobny)
- salat podla chuti
- dresing
- Tahini pasta (asi 2 PL)
- olivovy olej (asi 2 PL)
- citronova stava z pol citrona
- 2 struciky prelisovaneho cesnaku
- asi 1 PL medu
- 1-2 PL vody
- sol
- okrem toho:
- asi 2 PL sezamovych semiacok (na posyp)
Postup Marocky lilek
Postup přípravy receptu
-
Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu utierku na 10-15 minut reznou stranou dolu. Nechame ho vypotit.
Na suchej panvici oprazime sezamove semiacka, odlozime bokom a nechame vychladnut.
Ruru rozohrejeme na 200°C.
Baklazan potrieme olejom a dame piect do rury cca 15 minut do zlatova.
Vyberieme z rury, posypeme rozdrvenou fetou a dame este na chvilu zapiect 7-10 minút.
Mediztym si pripravime dresing. Z uvedenych surovin tycovym mixerom vsetko spolu rozmixujeme. Ja som este naviac pridala chilli lupienky.
Baklazan ulozime na zeleny salat. Posypeme sezamovymi semiackami, pokapeme dresingom a mozeme si pochutnavat.