Marinovaný vepřový špíz s uzeným na zelenině recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

600 g vepřového (já měla kotletu)
300 g uzené krkovice
4 cibule
4 kapie (2 červené a 2 žluté)
4 jarní cibulky i s natí
olej
sůl
pepř
Marináda:
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce hořčice dijonské
1 lžíčka červené papriky
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky 1,5 cm, uzené na ½ cm plátky, cibule a kapie na kolečka, jarní cibulku- bílou část na kolečka a zelenou na proužky a česnek prolisujeme.

  2. Ingredience na marinádu dobře promícháme, vložíme maso a dáme do lednice na pár hodin (nejlépe do druhého dne) uležet.

  3. Po uležení maso, je-li potřeba, překrájíme na menší kostky a střídavě napichujeme na jehlu s kapií, uzeným, cibulí (necháme také na dno pekáče) a kousky zelené cibulky. Jen lehce osolíme a opepříme. (sůl i pepř jsme měli v marinádě)

  4. Do pekáče dáme olej, poklademe zbylou cibulí, kapií, jarní cibulkou, osolíme, opepříme, vložíme připravené jehly, trochu podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct. Pečeme 10 minut na 200 C° a pak stáhneme na 110 C°a pečeme dalších, asi 50 minut. Posledních 10 minut odkryjeme a pečeme na barvu. Není na škodu to hlídat, každá trouba peče jinak.

  5. Hotové dáme na talíř i s pečenou zeleninou a jakoukoliv bramborovou přílohou. Já volila máslové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!