Marinovaný vepřový špíz s uzeným na zelenině recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřového (já měla kotletu)
- 300 g uzené krkovice
- 4 cibule
- 4 kapie (2 červené a 2 žluté)
- 4 jarní cibulky i s natí
- olej
- sůl
- pepř
- Marináda:
- 3 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice dijonské
- 1 lžíčka červené papriky
- sůl
- mletý pepř
Postup Marinovaný vepřový špíz s uzeným na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky 1,5 cm, uzené na ½ cm plátky, cibule a kapie na kolečka, jarní cibulku- bílou část na kolečka a zelenou na proužky a česnek prolisujeme.
Ingredience na marinádu dobře promícháme, vložíme maso a dáme do lednice na pár hodin (nejlépe do druhého dne) uležet.
Po uležení maso, je-li potřeba, překrájíme na menší kostky a střídavě napichujeme na jehlu s kapií, uzeným, cibulí (necháme také na dno pekáče) a kousky zelené cibulky. Jen lehce osolíme a opepříme. (sůl i pepř jsme měli v marinádě)
Do pekáče dáme olej, poklademe zbylou cibulí, kapií, jarní cibulkou, osolíme, opepříme, vložíme připravené jehly, trochu podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct. Pečeme 10 minut na 200 C° a pak stáhneme na 110 C°a pečeme dalších, asi 50 minut. Posledních 10 minut odkryjeme a pečeme na barvu. Není na škodu to hlídat, každá trouba peče jinak.
Hotové dáme na talíř i s pečenou zeleninou a jakoukoliv bramborovou přílohou. Já volila máslové brambory.