Marinované vepřové řízky na grilu recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 vepřové řízky z kýty
- olej
- 4 lžíce bílého vína (nebo 2 lžíce citronové šťávy)
- sójová omáčka
- 1 stři Worcesterové omáčky
- 1-2 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
Postup Marinované vepřové řízky na grilu
Postup přípravy receptu
-
Marináda: Víno nebo citronovou šťávu promícháme se sójovou omáčkou s worcesterovou omáčkou, s rozetřeným česnekem. Opékáme je pepřem.
Vepřové řízky odblaníme. Po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, pokapeme marinádou, vložíme do misky a necháme v ledničce odležet 1-4 hodiny.
Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme na rozpálený gril potřený olejem.
Opékáme je 3,5-4 minuty, pak je obrátíme a znovu potřeme olejem a stejnou dobu opékáme i na druhé straně. Pokud se vám zdá, že jsou ještě nedopečené nechte je ještě 2 minutky na grilu.