Marinované vepřové řízky na grilu recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 vepřové řízky z kýty
olej
4 lžíce bílého vína (nebo 2 lžíce citronové šťávy)
sójová omáčka
1 stři Worcesterové omáčky
1-2 stroužky česneku
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Marináda: Víno nebo citronovou šťávu promícháme se sójovou omáčkou s worcesterovou omáčkou, s rozetřeným česnekem. Opékáme je pepřem.

  2. Vepřové řízky odblaníme. Po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, pokapeme marinádou, vložíme do misky a necháme v ledničce odležet 1-4 hodiny.

  3. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme na rozpálený gril potřený olejem.

  4. Opékáme je 3,5-4 minuty, pak je obrátíme a znovu potřeme olejem a stejnou dobu opékáme i na druhé straně. Pokud se vám zdá, že jsou ještě nedopečené nechte je ještě 2 minutky na grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!