Marinované králičí předky, pečené na bramborách recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 6 králičích předních nohou
- 500 g brambor
- 2 mrkve
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- sádlo
- Marináda:
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce pikantní hořčice
- 1 lžíce oleje
- lžička mleté papriky
- špetka kajenského pepře
- mletý pepř
- sůl
- ---
- brambory
- mrkev
Postup Marinované králičí předky, pečené na bramborách
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na marinádu smícháme. Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme v pokojové teplotě odpočívat dvě hodiny, nebo v lednici přes noc.
Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek na kousky. Tu promícháme s bramborami, nakrájenými na měsíčky a mrkví na kolečka.
Vše osolíme a opepříme. Na to položíme připravené králičí maso. Misku se zbytkem marinády vypláchneme trochou mléka a maso tím podlijeme.
Na každý kousek masa položíme tenký plátek sádla. Pekáček přikryjeme a pečeme na 180 st., cca 45 minut. Podle potřeby podlijeme troškou vývaru nebo vody.
Poté pekáček odkryjeme a maso během zbytku pečení občas poléváme výpekem. Dopečeme do zlatova a můžeme podávat najednou i s přílohou.