Marinovaná kuřecí prsa s žampionovým přelivem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí prsa
- 8 žampionů
- 1 větší cibule
- 1 smetana na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- sojová omáčka
- sůl
- barevný pepř
- olej
- marináda:
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
Postup Marinovaná kuřecí prsa s žampionovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na slabé plátky. Každý plátek mírně osolíme, opepříme barevným pepřem a naklepeme paličkou.
Maso naložíme na několik hodin do marinády z uvedených surovin.
V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm po obou stranách zprudka opečeme.
Vyjmeme jej a uchováme v teple.
Do výpeku dáme opéct proužky cibule a větší kousky očistěných žampionů. Osolíme, opepříme a dochutíme asi lžící sojové omáčky.
Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a vlijeme do pánve. Pár minut provaříme a podle chuti ještě přisolíme.
Maso na talířích přelijeme žampionovou omáčkou.