Marinovaná kuřecí prsa s žampionovým přelivem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí prsa
8 žampionů
1 větší cibule
1 smetana na vaření
1 lžíce hladké mouky
sojová omáčka
sůl
barevný pepř
olej
marináda:
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na slabé plátky. Každý plátek mírně osolíme, opepříme barevným pepřem a naklepeme paličkou.

  2. Maso naložíme na několik hodin do marinády z uvedených surovin.

  3. V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm po obou stranách zprudka opečeme.

  4. Vyjmeme jej a uchováme v teple.

  5. Do výpeku dáme opéct proužky cibule a větší kousky očistěných žampionů. Osolíme, opepříme a dochutíme asi lžící sojové omáčky.

  6. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a vlijeme do pánve. Pár minut provaříme a podle chuti ještě přisolíme.

  7. Maso na talířích přelijeme žampionovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!