Margot roláda recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na těsto:
- 5 vajec
- 5 polévkových lžic cukru
- 5 polévkových lžic polohrubé mouky
- 2 kávové lžičky kakaa
- Na krém:
- 300 ml šlehačky Hollé (nebo obyčejný + ztužovač)
- 1 čokoláda Margot (100 g)
- 50 ml rumu
- 50 g čokolády
Postup Margot roláda
Postup přípravy receptu
-
Cukr s vejci pořádně vyšleháme, 15-20minut. Mouku s kakaem smícháme a opatrně vmícháme do vyšlehaných vajec s cukrem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C, 20 minut.
Ještě horkou roládu lehce pocukrujeme a i s pečícím papírem smotáme a dáme na mřížku zcela vychladnout.
Šlehačku vyšleháme do tuha, do 2/3 přimícháme Margotku nastrouhanou na hrubém struhadle. 1/3 si necháme na potření rolády.
Z vychladlého korpusu sundáme pečicí papír, pokapeme ho rumem, potřeme šlehačkou s nastrouhanou Margotkou, smotáme a potřeme. Z čokolády nastrouháme hoblinky a roládu ozdobíme.