Marcipánové růžičky recept
Top Recepty, ZdobeníSuroviny na recept
- 200 g cukr moučka
- 100 g sušené mléko
- 50 g rozpuštěného 100% tuku (Lando,Omega,Iva)
- pár kapek mandlového aróma
- voda podle potřeby
- potravinářská barva
Postup Marcipánové růžičky
Postup přípravy receptu
-
Cukr, mléko prosejeme do mísy, přidáme vychladlý tuk, aróma, promísíme, po trošce přidáváme vodu a vypracujeme tužší těsto asi jako plastelína.
Těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik chceme mít barev. Do skleničky dáme 2-3 kapky vody, dáme špetičku barvy, důkladně rozmícháme a zapracujeme do odděleného dílu.
Těsto tence rozválíme mezi 2 mikroténovými sáčky, formičkou vykrajujeme kolečka a tvoříme růžičky. Lístky vykrájíme rovněž formičkou. Vytvořenou růži dole seřízneme nožem a postavíme do formiček na košíčky. Druhý den uložíme do krabičky.
Pokud se stane, že jsme dali více vody a těsto je řídké, přidáme trochu prosátého cukru a mléka. Počet ks neuvádím, záleží na tom, jak velké se růže a lístky dělají.