Marcipánové řezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 150 g másla
- 150 g mletých lískových oříšků
- 150 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžice mléka
- špetka skořice
- 500 g marcipánu
- 5 lžic marmelády jakékoliv
- 80 g kokosového tuku nebo jiného na polevu
- 80 g mléčné čokolády
- 100 g hořké čokolády
Postup Marcipánové řezy
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo, žloutky, cukr, skořici a mléko vyšleháme do pěny.
Mouku s oříškama dáme na vál, přidáme směs a zpracujeme. Necháme 30 minut odpočinout. Plech vymažeme máslem.
Kouli těsta dáme na plech, pěstí trochu splácneme a vyválíme rovnoměrně po celé ploše.(Já použila kulatou skleničku).
Těsto propícháme vidličkou a dáme péct na 180 st do světlehněda. Necháme vystydnout.
Marmeládu dáme do hrnce a rozpustíme. Hned namažeme na upečené těsto.
Marcipán mezi dvěma foliemi rozválíme na velikost plechu, sundáme jen vrchní folii a marcipán překlopíme z druhé folie na těsto natřené marmeládou. Marcipán dobře drží na folii, tak to jde snadno. Folii stáhneme dolů z marcipánu.
Tuk rozehřejeme s čokoládou ve vodní lázni a necháme trochu vystydnout. Marcipán poté zalijeme polevou a můžeme různě dozdobit.