Mánkův kapr v listovém těstě recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1000 g kapr (filety)
- 400 g listového těsta
- 150 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 250 g houby
- 10 dkg kuřecích jater
- máslo
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup Mánkův kapr v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček.
Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme.
Necháme cca půl hodiny odležet.
Mezitím na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a houby.
Osmažené houby s cibulí rozmixujeme ponorným mixerem a smažíme pak ještě tak dlouho, až se ze směsi stane hustá pasta.
Směs necháme vychladnout.
Odležené filety seřízneme do obdélníkového tvaru.Odřezky z filetů a kuřecí játra orestujeme na lžíci másla.
Masovou směs rozemeleme nebo rozmixujeme na masovou pastu.
Alobal poklademe plátky anglické slaniny, slaninu potřeme směsí hub a cibule.
Na anglickou slaninu, potřenou houbovou směsí, položíme jeden filet kůží nahoru, potřeme směsí rybího masa s drůbeží játrou a přikryjeme druhým filetem kůží dolů.
Pomocí alobalu přehneme slaninu přes povrch filetu. Zabalíme do alobalu a dáme do mrazáku na cca 15 minut ztuhnout.
Mezitím si rozválíme listové těsto. Ztuhlý balíček s filety zbavíme alobalu, položíme na plát listového těsta a obalíme těstem.
Těsto propíchneme nebo prořízneme, aby mohla unikat pára, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do trouby vyhřáté na 190°C na cca 25 minut.
Podáváme teplé s brambory nebo vychladlé, jako studené pohoštění.