Maminčiny domácí lasagne (masové) recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 g Mleté hovězí maso
špetka majoránky
špetka oregana
1 cibule
3 stroužky česneku
koření na sekanou
500 g rajského protlaku
250 ml sladké smetany
sůl
olej(trošku)
lasagne
15 dkg tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme lehce cibulku, poté přidáme maso a koření.

  2. Uvaříme doměka, přidáme protlak a vzápětí smetanu. Krátce povaříme a zahustíme světlou jíškou (tak, aby vznikla řídká omáčka).

  3. Vezmeme mísu na zapékání a klademe tenkou vrstvu omáčky. Na to pokládáme lasagne, vrchní vrstvu tvoří omáčka. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme po dobu 20 minut na 200°C.

  4. 10 minut před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!