Maminčiny domácí lasagne (masové) recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g Mleté hovězí maso
- špetka majoránky
- špetka oregana
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- koření na sekanou
- 500 g rajského protlaku
- 250 ml sladké smetany
- sůl
- olej(trošku)
- lasagne
- 15 dkg tvrdého sýra
Postup Maminčiny domácí lasagne (masové)
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmahneme lehce cibulku, poté přidáme maso a koření.
Uvaříme doměka, přidáme protlak a vzápětí smetanu. Krátce povaříme a zahustíme světlou jíškou (tak, aby vznikla řídká omáčka).
Vezmeme mísu na zapékání a klademe tenkou vrstvu omáčky. Na to pokládáme lasagne, vrchní vrstvu tvoří omáčka. Dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme po dobu 20 minut na 200°C.
10 minut před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem.