Maminčina zelňačka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 sáčky kysaného zelí
- 5 velkých brambor
- 4 - 5 vajec
- 2 lžíce hladké mouky
- 3/4 hrnku mléka
- smetana na šlehání
- (33 % možno i smetana na vaření nebo Tatra mléko)
- kostka bujónu
- sůl
- kmín
- pepř
Postup Maminčina zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit kysané zelí do většího hrnce, kde později vznikne zelňačka.
V menších hrnci uvaříme pokmínované brambory.
Vejce vaříme natvrdo.
Když je zelí měkké (asi po půl hodině,) zahustíme ho hladkou moukou rozmíchanou v mléce (připravíme v hrnku) a přidáme uvařené brambory i s tou vodou, ve které se vařily.
Dochutíme pepřem, kostkou bujónu a smetanou.
Nakonec přidáme natvrdo uvařená vejce.