Maminčina zelňačka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 sáčky kysaného zelí
5 velkých brambor
4 - 5 vajec
2 lžíce hladké mouky
3/4 hrnku mléka
smetana na šlehání
(33 % možno i smetana na vaření nebo Tatra mléko)
kostka bujónu
sůl
kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit kysané zelí do většího hrnce, kde později vznikne zelňačka.

  2. V menších hrnci uvaříme pokmínované brambory.

  3. Vejce vaříme natvrdo.

  4. Když je zelí měkké (asi po půl hodině,) zahustíme ho hladkou moukou rozmíchanou v mléce (připravíme v hrnku) a přidáme uvařené brambory i s tou vodou, ve které se vařily.

  5. Dochutíme pepřem, kostkou bujónu a smetanou.

  6. Nakonec přidáme natvrdo uvařená vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!