Malinový koláč s bílou čokoládou II. recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na korpus:
- 150 g BeBe sušenek, rozemletých
- 2 PL cukru
- 6 PL másla - rozpuštěného a vychadlého (85 g)
- Na čokoládovou náplň:
- 285 g bílé čokolády (nasekané na kousky)
- 2/3 hrnku 31% smetany (170 ml)
- 1/8 čajové lžičky soli
- Na malinovou náplň:
- 170 g čerstvých malin
- 2 PL krupicového cukru
Postup Malinový koláč s bílou čokoládou II.
Postup přípravy receptu
-
na korpus: Předehřejeme troubu na 160°C. Rozmixujeme Bebe sušenky a cukr dohladka v mixeru nebo kuchyňském robotu. Přidáme rozpuštěné máslo a párkrát zapulzujeme, až je směs vlhká. Sušenkovou směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy, např. o průměru 28 cm. Pečeme asi 13 - 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět. Necháme úplně vychladnout.
Na náplň: Čokoládu vložíme do větší ohnivzdorné nebo skleněné mísy. Přivedeme smetanu na pokraj varu a potom ji nalijeme na čokoládu, osolíme. Necháme stát 10 minut, dokud se čokoláda nerozpustí a rozmícháme ji dohladka. Nalijeme do vychlazeného korpusu.
Na malinovou náplň: Maliny vložíme do mixeru a několikrát zapulzujeme (nebo je rozmačkáme vidličkou) dohladka. (Semínka můžeme odstranit tím, že směs přelijeme přes jemné sítko). Vmícháme cukr. Lžičkou různě směs nakapeme na čokoládu. Nožem nebo párátkem/ špejlí malinovou směs vmícháme jemně do čokolády. Před podáváním necháme alespoň 3 hodiny vychladnout, ideálně přes noc.