Makrelovo-tvarohová pomazánka recept
Top Recepty, PomazánkySuroviny na recept
- 1-2 uzené makrely podle velikosti
- 1-2 vejce natvrdo
- 50 g změklého másla
- 1 menší cibule
- 3 vrchovaté lžíce vaničkového tvarohu
- 2 menší kyselé okurky
- 1/2-1 obdélník taveného sýra s pažitkou
- 1 vrchovatá lžíce majolky
- 1/2 citronu
- pažitka kdo rád slanější osolí(já nesolila, makrely byly slané dost)
Postup Makrelovo-tvarohová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Makrelu si obereme od kostí, páteře, kůže a rozdrobíme jí do misky.
Pak si uvaříme vejce natvrdo a necháme ho vychladnout.
Přidáme povolené máslo a utřeme ho vařečkou s makrelou, pak přidáme drobně nakrájenou cibulku, nastrouháme na hrubém struhadle okurky, tavený sýr, tvaroh, vymačkáme šťávu z citronu, nasekanou pažitku a majolku.
Všechno dohromady promícháme,utřeme a nakonec vmícháme nastrouhané vajíčko nahrubo a pažitku.