Makrelka pečená s brambůrkem vařeným recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 3 velké brambory
- sůl
- petrželka
- máslo
- 1 makrela
- grilovací koření
- bazalka
- majoránka
- tymián
- 3 lžíce olivového oleje
- kuličkový barevný pepř (špičkou nože nadrtit)
- sůl
- trochu másla
Postup Makrelka pečená s brambůrkem vařeným
Postup přípravy receptu
-
Rybku jsem si očistila, uřízla jí hlavu, ocasní ploutev a rozřízla jí břicho po celé délce abych z toho měla jakoby filet. Rybku jsem osolila, okořenila rozmačkaným pepřem a grilovacím kořením, a nasekala na ni bylinky.
Polila sem olivovým olejem a pokladla trochou másla. Dala jsem si do formy vybalené alobalem a pekla na 200°C na turbo gril (možno i normální pečení) asi cca 30 minut. Zprvu zakryté alobalem i ze shora potom jsem ho sundala.