Makový koláč s višňovým krémem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g mletého máku
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek práškového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 450 g višňové marmelády (může však být jakákoliv jiná kyselkavá marmeláda)
- Krém:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 3 lžíce cukru
- 4 dl třešňového džusu nebo šťávy z kompotu (použila jsem 2 dl višňové šťávy z kompotu a 2 dl třešňové kompotové šťávy)
Postup Makový koláč s višňovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin na těsto (bez marmelády) vyšleháme šlehačem těsto.
Těsto vylijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme zhruba 25 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
V kompotové šťávě rozmícháme balíček pudinkového prášku, přidáme 2-3 lžíce cukru a směs povaříme do zhoustnutí.
Marmeládu zahřejeme v mikrovlnné troubě a přidáme do uvařeného ovocného pudinku.
Upečený koláč necháme úplně vychladnout, pak jej podélně rozkrojíme a namažeme pudinkovou směsí. Přiklopíme odkrojeným dílem a dáme chladit do lednice.