Makovo-mandlová bábovka (přirozeně bez lepku) recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 100 g změklého másla
- 30 g moučkového cukru
- 2 PL javorového sirupu
- 4 vejce
- 80 g cukru krupice
- 150 g mletého máku
- 80 g mletých mandlí
- 1 rovná KL skořice
- špetka soli
Postup Makovo-mandlová bábovka (přirozeně bez lepku)
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo s moučkovým cukrem a javorovým sirupem vyšleháme. Přidáme žloutky a nakonec smíchaný mák s mandlemi a skořicí. Zpracujeme v tuhší těsto.
Bílky se špetkou soli chvilku šleháme do bublin. Přihodíme cukr krupici a vyšleháme do tuhého sněhu.
Sníh po částech zlehka obracením zapracujeme postupně do těsta.
Troubu nahřejeme na 170°C (dala jsem horkovzduch+spodní ohřev). Formu přestříkneme olejem ve spreji na formy. Vložíme těsto, uhladíme a dáme péct na cca 30 min. Po této době ozkoušíme upečenost špejlí.
Formu vyndáme a necháme jí 5 minut v klidu. Pak bábovku vyklopíme na rošt a necháme vychladnout.