Makovo - čokoládový koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 4 vejce
- 80 g cukru krupice
- 80 g hladké mouky
- máslo
- hrubá mouka
- Náplň:
- 400 g mletého máku
- 750 ml smetany 33%
- 80 g moučkového cukru
- 90 g čokoládového pudinku
- 100 g vlašských ořechů
- Poleva:
- 200 g hořké čokolády na vaření
- 100 ml smetany 33%
- vlašské ořechy na dozdobení
Postup Makovo - čokoládový koláč
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Formu na koláč (24 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Bílky ušleháme na tuhý sníh.
Žloutky s cukrem ušleháme do bílé pěny, přidáme mouku a nakonec pomalu vmícháme sníh.
Těsto přelijeme do koláčové formy a dáme do trouby vyhřáté na 160°C na 15 minut.
Náplň: V hrnci zahřejeme smetanu, přidáme cukr a mák. Promícháme a přisypeme pudink. Nakonec vmícháme nahrubo nakrájené ořechy.
Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 25 minut na 160°C.
V kastrolku ohřejeme smetanu, přidáme čokoládu a rozehřejeme. Upečený koláč polijeme čokoládovou polevou a posypeme nahrubo posekanými ořechy. Necháme vychladnout.