Makovinka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 400 g hladké mouky
- 250 g Hery
- 100 g mletého cukru
- 1 vejce
- 7 lžic mléka
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 prášek do pečiva
- Náplň:
- 200 g mletého máku
- 1/2 l mléka
- 5 lžic krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička citronové kůry
- 1 perník v čokoládě (s marmeládou)
- lžíce citronové šťávy
Postup Makovinka
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, Hery, vajíčka, cukru, mléka, citronové šťávy a prášku do pečiva si vypracujeme těsto a necháme odpočinout po dobu, než uvaříme makovou náplň.
Mák nasypeme do hrnce se silným dnem, zalijeme mlékem a vaříme půl hodiny na mírném ohni. Po 20 minutách do máku přidáme oba cukry, citronovou kůru a perník, nakrájený na kostičky. Perník se rozvaří a mák příjemně ochutí.
Těsto rozdělíme na 2 díly.
Jeden díl rozválíme a dáme do pekáčku.
Na něj rozetřeme makovou náplň a přikryjeme druhým dílem rozváleného těsta, které propícháme vidličkou.
Pečeme cca 30-35 minut ve vyhřáté troubě na 160°C.