Makedonské maso recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

Hovězí maso (čistý ořez ze steakového masa) -600g
1 dcl Tuku (olej)
100 g Cibule
100 g Rajčatový protlak
Sůl
Pepř mletý
200 g Fazolky zelené krájené
2 polévkové lžíce Solamylu
1 dcl Červené víno dezertní
Cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme jednu lžíci oleje, solamyl, promícháme a necháme chvilku odležet.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli krájenou na plátky, maso a restujeme.

  3. Přidáme fazolky, protlak znovu krátce orestujeme a zalijeme vínem.

  4. Podle potřeby lehce podlijeme vodou, přivedeme k varu a cukrem srazíme kyselou chuť protlaku.

  5. Dochutíme solí a podáváme s pečivem, těstovinou nebo jakkoliv upravenými brambory. Na obrázku je maso s bramborovými šiškami opečenými na cibulce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!