Makedonské maso recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- Hovězí maso (čistý ořez ze steakového masa) -600g
- 1 dcl Tuku (olej)
- 100 g Cibule
- 100 g Rajčatový protlak
- Sůl
- Pepř mletý
- 200 g Fazolky zelené krájené
- 2 polévkové lžíce Solamylu
- 1 dcl Červené víno dezertní
- Cukr krystal
Postup Makedonské maso
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme jednu lžíci oleje, solamyl, promícháme a necháme chvilku odležet.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli krájenou na plátky, maso a restujeme.
Přidáme fazolky, protlak znovu krátce orestujeme a zalijeme vínem.
Podle potřeby lehce podlijeme vodou, přivedeme k varu a cukrem srazíme kyselou chuť protlaku.
Dochutíme solí a podáváme s pečivem, těstovinou nebo jakkoliv upravenými brambory. Na obrázku je maso s bramborovými šiškami opečenými na cibulce.