Maďarský medový koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- 500 g medu
- 200 g mletých lískových oříšků
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžíce rumu
- 4 vejce
- 1 žloutek
- 1 lžičku skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 100 g loupaných celých mandlí
- 1 lžíci smetany
- 2 lžíce mletých mandlí
Postup Maďarský medový koláč
Postup přípravy receptu
-
Med mírně povaříme a přimícháme mouku. Necháme vychladnout. V rumu rozpustíme prášek do pečiva, přidáme oříšky, vejce, hřebíček a skořici a umícháme medovou hmotu.
Rozetřeme na plech na povrch klademe v pravidelném odstupu celé mandle vždy 2 a 2 k sobě. Rozkvedláme žloutek se smetanou a koláč potřeme. Upečeme (200°C) 20 minut.