Maďarský medový koláč recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

500 g polohrubé mouky
500 g medu
200 g mletých lískových oříšků
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce rumu
4 vejce
1 žloutek
1 lžičku skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
100 g loupaných celých mandlí
1 lžíci smetany
2 lžíce mletých mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Med mírně povaříme a přimícháme mouku. Necháme vychladnout. V rumu rozpustíme prášek do pečiva, přidáme oříšky, vejce, hřebíček a skořici a umícháme medovou hmotu.

  2. Rozetřeme na plech na povrch klademe v pravidelném odstupu celé mandle vždy 2 a 2 k sobě. Rozkvedláme žloutek se smetanou a koláč potřeme. Upečeme (200°C) 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!