Maďarský guláš z hovězího masa recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1 kg hovězího masa kližka
- 4 cibule
- 2 polévkové lžíce sádla (olej)
- 3 polévkové lžíce papriky maďarské
- trochu kmínu
- česnek dle chuti
- sůl
- pepř
- beraní rohy sterilované
- 150 g rajčat
- 1 polévková lžíce rajského protlaku
- chilli dle chuti
- Masox
- hladká mouka
- voda na zahuštění
Postup Maďarský guláš z hovězího masa
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky.
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.
Přidáme maso, koření a osmahneme, podlijeme vodou, přidáme masox.
Dusíme cca 10-15 minut. vKdyž je maso měkké a cibule rozvařená, přidáme protlak, pokrájená rajčata, beraní rohy, zahustíme, podlejeme vodou dle potřeby a prováříme cca 12 minut.
Ochutíme solí, pepřem, česnekem.