Loudálkova přesnídávková polévka recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 4 ks uzených žebírek
- 4 brambory
- 100 g špaldových krup
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- libeček
- oregano
- pepř
- sůl – na tu pozor, uzené je slané
- petrželka
- pažitka na závěr
- 1,5 litru vody
Postup Loudálkova přesnídávková polévka
Postup přípravy receptu
-
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka a položíme na dno pomalého hrnce. Vložíme oloupanou cibuli a česnek v celku, dále vsypeme kroupy. Přidáme žebírka, okořeníme. Zalijeme vodou.
Pomalíme na 1. stupni 8 hodin. Žebírka obereme, maso nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru. Cibuli a česnek dle vlastního uvážení buď vyndáme nebo je dáme do talíře tomu, kdo si na tom pochutná (u nás je to mužská část rodiny).
Dochutíme a podáváme. Polévka je dostatečně sytá, stačí jako jeden chod.