Loštická cibulačka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 3 velké cibule
- 2 větší brambory
- 100 g tvarůžků
- lžíce sádla
- 1,5 l vývaru drůbežího
- 2 lžičky hladké mouky
- lžička mleté papriky
- 1 stroužek utřeného česneku
- kmín
- špetka kajenského pepře
- sůl
Postup Loštická cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na sádle ji s kmínem orestujeme do zlatova. Přidáme papriku, mouku, zamícháme a zalijeme vývarem.
Přidáme brambory nakrájené na kostky a česnek. Když polévka začne vařit, vložíme nastrouhané tvarůžky a vaříme asi 15 minut do změknutí brambor. Občas promícháme.
Hotovou polévku dochutíme pepřem a případně solí. Ihned podáváme s nasekanou petrželí. Měla jsem i opečený chléb, ale to je navíc, nemusí být.