Losos v bylinkové krustě a lilkové lassagne recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- Na dvě porce:
- 300 g filetu z lososa
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- citronová šťáva
- Na krustu:
- 200 g brambor
- 2 vejce
- čerstvá bazalka
- čerstvé oregáno
- sůl
- pepř
- Na lassagne:
- 1 větší cuketa (nebo 1 lilek)
- 200 g listového špenátu
- 100 g mozzarely
- česnek
- sůl
- lžíce smetany (nemusí být)
Postup Losos v bylinkové krustě a lilkové lassagne
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíte směs na krustu:
Brambory uvaříme, vychladlé nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a vejce a řádně promícháme.
Dále si nachystáme dopředu i lassagne:
Špenát spaříme a potom na pánvi podusíme s česnekem, osolíme, příp. přilijeme smetanou.
Cuketu nebo lilek (ten dopředu necháme nakrájený vypotit vodu, kterou potom otřeme) nakrájíme na plátky, osolíme, opečeme lehce na pánvi. Na vychladlé naskládáme nachystaný špenát a mozzarellu (viz foto).
Konečně dojde i na lososa:
Filet z lososa stáhneme z kůže a krátce orestujeme na pánvi z obou stran. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a na jednotlivé porce navršíme bramborovo-bylinkovou krustu.
Dáme zapéct do rozpálené trouby cca 10-15 min. Současně, pokud máme i další rošt, tak dáme s lososem zapéct do horní části trouby i lassagne, ale ty stačí 5-8 min.