Losos s teriyaki omáčkou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- asi 300 g lososa s kůží
- sůl s kouřovou vůní
- Na omáčku:
- asi 100 ml sojové omáčky
- 2 lžíce medu
- sťáva z limety
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 stroužek česneku
- špetka sušeného zázvoru
- lžička hnědého cukru
- pár semínek chilli
- Na salát:
- hrst listů z řepy
- hrst rukoly
- štáva z limety
- sůl
- pepř
- ředkvičky
- brambory
- máslo
- čerstvý rozmarýn
- lněná semínka
- olivový olej
Postup Losos s teriyaki omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oloupeme brambory a dáme vařit. Ty trvají nejdéle.
Rybu naporcujeme a kůži nařízneme. Osolíme z obou stran i v řezu a pokapeme oliv. olejem.
Do menšího kastrůlku dáme všechny ingredience na omáčku a provaříme. Nakonec přidáme dle hustoty vodu a šťávu z limety.
Připravíme pánev a kápneme na ni pár kapek oleje, na kterém osmahneme rybu, zprvu kůží dolů. Až uvidíme z boku, že ryba začíná být do půlky růžová, (cca 2-3 minuty), otočíme a pak už jen krátce dotáhneme.
V kastrůlku rozpustíme 2 lžíce másla a přidáme rozmarýn. Do másla vhodíme vařené brambory.
V míse smícháme listy z řepy s rukolou, řekvičkami a pokapeme šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme ochucené a okapané brambory.
Na talíř položíme kus ryby, salát a maso zlehka přelijeme omáčkou.