Losos s linguini recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 240 g lososa
- 100 g cukety
- 100 g másla
- 100 g kuřecího vývaru
- 150 g linguine
- 30 g parmezán
- 30 g slanina
- 4 g česnek
- 10 g olivový olej
- 20 g slunečnicový olej
- 10 g petrželová nať
- 50 ml bílé víno
- sůl
- pepř
Postup Losos s linguini
Postup přípravy receptu
-
Do vroucí osolené vody vložíme linguini a zakápneme slunečnicovým olejem. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily a vaříme asi 8 minut.
Během vaření linguin si připravíme omáčku. Nakrájíme si cuketu na čtvrtkolečka, česnek rozdrtíme a nakrájíme. Nepoužíváme lis na česnek! Kvůli intenzivnímu aroma česneku, které je při lisování velmi silné.
Slaninu si nakrájíme na proužky a osmahneme do křupava, můžeme přilít trochu olivového oleje.
Přidáme nakrájený česnek a jen lehce, krátce orestujeme.
Vložíme nakrájenou cuketu a orestujeme.
Nalijeme bílé víno a necháme odpařit. Přilijeme silný kuřecí vývar a nakonec přidáme máslo, které nám omáčku trochu zahustí.
Filet z lososa osolíme a opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran.
Mezitím vložíme přecezené linguini do omáčky a důkladně promícháme, přidáme nasekanou petrželovou nať a trochu nastrouhaného parmezánu.