Losos s linguini recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

240 g lososa
100 g cukety
100 g másla
100 g kuřecího vývaru
150 g linguine
30 g parmezán
30 g slanina
4 g česnek
10 g olivový olej
20 g slunečnicový olej
10 g petrželová nať
50 ml bílé víno
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí osolené vody vložíme linguini a zakápneme slunečnicovým olejem. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily a vaříme asi 8 minut.

  2. Během vaření linguin si připravíme omáčku. Nakrájíme si cuketu na čtvrtkolečka, česnek rozdrtíme a nakrájíme. Nepoužíváme lis na česnek! Kvůli intenzivnímu aroma česneku, které je při lisování velmi silné.

  3. Slaninu si nakrájíme na proužky a osmahneme do křupava, můžeme přilít trochu olivového oleje.

  4. Přidáme nakrájený česnek a jen lehce, krátce orestujeme.

  5. Vložíme nakrájenou cuketu a orestujeme.

  6. Nalijeme bílé víno a necháme odpařit. Přilijeme silný kuřecí vývar a nakonec přidáme máslo, které nám omáčku trochu zahustí.

  7. Filet z lososa osolíme a opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran.

  8. Mezitím vložíme přecezené linguini do omáčky a důkladně promícháme, přidáme nasekanou petrželovou nať a trochu nastrouhaného parmezánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!