Losos na zázvorovo-jablečné peřince recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 8 plátků lososa (2 na porci)
- 3 střední cibule
- 4 velká jablka
- 20 g čerstvého zázvoru
- 1 červená chilli paprička
- olej
- sůl
- pepř
- 1 lžička kari koření
- 1/2 lžičky skořice
- 5 lžic jablečného octa
- 2 vrchovaté lžíce hnědého cukru
- citronová šťáva
Postup Losos na zázvorovo-jablečné peřince
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na větší kostky. Pak přihodíme oloupaná jablka nakrájená na menší kousky a najemno nasekaný zázvor.
Ke směsi přidáme sůl, pepř, kari koření, skořici, cukr a ocet.
Přilijeme ještě asi 3 lžíce vody a necháme 20 minut na mírném ohni probublávat.
Porce lososa osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet.
Pak rybu grilujeme nebo opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Podáváme nejlépe s rýží, na talíř naklademe jablečnou směs a navrch položíme hotovou rybu.