Lívance s borůvkovým žahourem a tvarohem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 700 ml mléka
- 400 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 20 g droždí
- 40 g cukru
- sůl
- 125 g borůvek
- 80 g(60 + 20)cukru
- 250 g tvarohu
- 80 g cukru moučka
- 130 g citronu
Postup Lívance s borůvkovým žahourem a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Připravte si kvásek: smíchejte 100 ml vlažného mléka s rozdrobeným droždím, lžící mouky a lžící cukru krupice. Zakryjte utěrkou a nechte 10 minut odstát.
V míse smíchejte zbylou mouku se špetkou soli, zbylým vlažným mlékem, vejci a 60 g cukru krupice.
Přidejte kvásek, promíchejte a překryté utěrkou nechte na teplém místě kynout asi 20 minut.
V rendlíku smíchejte borůvky, zbylý krupicový cukr a tři lžíce vody.
Vařte, dokud nevznikne hustá omáčka.
V jiné míse smíchejte tvaroh s citronovou šťávou a moučkovým cukrem dle chuti.
Na pánev vždy nalijte malé množství těsta a smažte jej dozlatova z obou stran.
Lívance podávejte s borůvkovým žahourem a tvarohem. Poprašte moučkovým cukrem.