Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
2,5 hrnku polohrubé mouky
1,25 hrnku mléka
6 lžic rozpuštěné hery nebo másla
1/2 kostičky droždí
sůl
3 lžíce cukru
2 žloutky
Drobenka:
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku cukru
asi 4 lžíce másla
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěný tuk, postupně mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Můžeme míchat šlehačem nebo ručně.

  2. Po vykynutí nalijeme na vyšší plech, těsto roztáhneme rukama potřenýma olejem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!