Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1,25 hrnku mléka
- 6 lžic rozpuštěné hery nebo másla
- 1/2 kostičky droždí
- sůl
- 3 lžíce cukru
- 2 žloutky
- Drobenka:
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- asi 4 lžíce másla
- ovoce
Postup Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěný tuk, postupně mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Můžeme míchat šlehačem nebo ručně.
Po vykynutí nalijeme na vyšší plech, těsto roztáhneme rukama potřenýma olejem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě.