Litý koláč z černých jeřabin recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 350 g hladké mouky
- 350 ml mléka
- 1 vajíčko
- 100 g mletého cukru + trochu cukru na obalení jeřabin
- 5 lžic oleje
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- černé jeřabiny (nebo jakékoliv jiné ovoce) zhruba půl kg, ale i víc
- Drobenka:
- 1/4 kostky másla nebo hery
- 3/4 hrnku mletého cukru
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
Postup Litý koláč z černých jeřabin
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme dohladka.
Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem.
Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme ovoce.
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů zhruba 35 minut, ale hlídáme. Drobenka by měla být světle hnědá.