Lilky s neapolskou omáčkou recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1 větší lilek
- 397 g plechovka nasekaných rajčat
- 1 nasekaná cibule
- 1 drcený stroužek česneku (lze vynechat)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 bobkového listu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky krupicového cukru
- 150 ml červeného vína
- sůl a pepř
- Těstíčko:
- 100 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 prošlehané vejce
- 150 ml mléka
Postup Lilky s neapolskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.
Mezitím připravíme omáčku. V nepřilnavé pánvi necháme v rozpáleném oleji změknout cibuli a česnek. Přidáme všechny zbývající ingredience a přivedeme k varu. Necháme mírně vařit po dobu 10 minut. Vyjmeme bobkový list.
Do mísy prosejeme mouku a sůl. Přidáme vejce a postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těstíčko. Lilek umyjeme a řádně ho osušíme savou papírovou utěrkou. Namočíme lilky do těstíčka, necháme okapat. S košíkem již ponořeným do horkého oleje smažíme jednotlivé dávky po dobu 3–4 minut při teplotě 190 °C, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé. Podáváme s omáčkou.