Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 větší lilek
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička kari
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička oregána
- 1 lžička zázvoru
- trochu zeleného pepře
- 3 lžičky sójové omáčky
- celerová nať
- 4 lžíce zakysané smetany
- sůl
- trošku oleje
- 3 plátky másla
Postup Lilek zapečený s pikantní masovou nádivkou a šťávou
Postup přípravy receptu
-
Lilek si omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a vevnitř osolíme.
Na pánev si dáme olej, na něm necháme zpěnit nakrájenou cibuli, česnek na plátky, přidáme maso, které mícháme a smažíme.
Po chvíli přidáme koření, kari, papriku, oregáno, zázvor, pepř a přidáme sójovou omáčku s pokrájenou celerovou natí, všechno promícháme a osolíme, 5 minut podusíme a dáme do vydlabaných půlek lilku. Pokud ho máme víc, můžeme dát mimo a při servírování dáme navrch lilku.
Podlijeme 200 ml vody a dáme pod 1 plátek másla a navrch na maso 1 plátek másla, dáme péct do vyhřáté trouby na 200 st. tak 20-30 minut. Po 10 minutách zapečení navrch natřeme kysanou smetanu, na každou půlku rozetřené 2 lžíce a dopečeme. V pekáči se nám vytvoří pikantní šťáva.