Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 velký lilek
- 400 g mletého masa
- 1 vajíčko
- 100 g strouhaného sýra
- 1-2 stroužky česneku
- 2 dcl smetany na vaření
- 100 g anglické slaniny
- asi 15 cm pórku
- sůl
- pepř
- olej na vymazání pekáčku
Postup Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je otřeme papírovou útěrkou a pomažeme utřeným česnekem.
Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, strouhaný sýr, sůl a pepř a pořádně vše propracujeme.
Na dno pekáčku nejprve naskládáme kolečka lilku, které potřeme mletým masem, posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a následně poklademe anglickou slaninou. Nakonec na směs naklademe zbytek lilku a pekáček vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme na 250°C asi 20 minut, poté zalijeme smetanou a pečeme na 200°C asi ještě 20 minut.